Tribunalul Sibiu, păsuit de MApN în aceeași clădire încă șase luni

Știri de Sibiu, 17.05.2019

Tribunalul și Judecătoria Sibiu, aflate în căutarea unui nou sediu, își continuă activitatea în clădirea de pe Calea Bumbrăvii până la finalul anului, urmare a prelungirii contractului de închiriere cu Armata, potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu.

”În vederea asigurării temporare a spațiilor necesare desfășurării în condiții corespunzătoare a activităților Tribunalului Sibiu și Judecătoriei Sibiu, Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția Tribunalului Sibiu, imobilele care au făcut obiectul Hotărârilor Guvernului nr. 380/2014 și nr. 801/2015, pe termen limitat, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 20.05.2019”, anunță Tribunalul Sibiu.

Decizia permite ca cele două instanțe să își desfășoare în continuare activitatea pe Calea Dumbrăvii, până la data de 20 noiembrie, potrivit aceleiași surse.

Contractul pentru actualul sediu în care funcționează Tribunalul expiră la data de 19 mai.

Pentru asigurarea funcționării instanțelor în Sibiu, Tribunalul a demarat o licitație pentru închirierea unui nou spatiu.

Citeste si: Tribunalul Sibiu caută din nou sediu. Condițiile de licitare!

Magistrații sibieni sunt la a treia schimbare de sediu, după ce în 2011 a intrat în renovare sediul de la Victorie, ajuns în prezent o adevărată ruină din cauza blocării șantierului.

Tribunalul şi Judecătoria Sibiu s-au mutat în clădirea de pe strada Johann Sebastian Bach la finalul anului 2011, imobilul fiind închiriat de la SC Retezat SA pana in 2014, cand au fost nevoiți să facă schimbarea din cauza condițiilor insalubre.

În prezent, cei 182 de judecatori si grefieri din cadrul Tribunalului și Judecatoriei Sibiu își desfasoara activitatea pe Calea Dumbrăvii, în clădirea MApN.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.