Noaptea Privighetorilor: Păsări cântătoare și muzică clasică în Muzeul Astra

Știri de Sibiu, 17.05.2019

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduiește duminică, 19 mai, un eveniment special dedicat iubitorilor de păsări și muzică. Cea de-a șaptea ediție a Nopții Privighetorilor oferă vizitatorilor muzeului ”cel mai relaxant duel muzical” dintre oameni și păsări organizat de de Societatea Ornitologică Română.

Vizitatorii vor putea participa, de la ora 16.00, la tururi în natură gidate de specialiști, urmate de un concert al formației „Pro Nobile”, cu muzică de lucrări de Respighi, Haydn, Mozart, Schuman și Enescu.

„Vizitatorii muzeului pot lua parte la tururile ghidate de biologi și membri ai Societății Ornitologice Române. Ne vom plimba pe aleile din muzeu și vom asculta și identifica păsările care locuiesc aici – de la vrăbii de casă și de câmp la țicleni, cinteze sau sturzi cântători. Pentru copii avem ateliere specifice, de identificare a speciilor cele mai comune. Totodată, în muzeu este pregătită și o expoziție fotografică cu speciile cele mai charismatice. Să nu vă fie frică să le cereți detalii biologilor, vă vor povesti care pasăre poate coborî pe arbori cu capul în jos, care dintre ele își duce ierburi aromatice în cuib și de ce, avem o sumedenie de detalii interesante despre păsări”, a declarat Oana Burcea de la Muzeul ASTRA.

Unul dintre ghizii de la Noaptea Privighetorilor este chiar sibianul Ciprian Fântână, directorul de conservare de la SOR. Tururile ornitologice și concertele sunt gratuite, vizitatorii urmand sa achite biletul de intrare la muzeu.

După trilurile pasarilor din Muzeul Astra, va urma replica celor de la „Pro Nobile” .

Este pentru al doilea an cand Muzeul Astra găzduiește Noaptea Privighetorilor, eveniment menit să ofere oamenilor informații despre păsările pe care oamenii le pot vedea de obicei în orașe.

”În 2019, vrem să discutăm cât mai mult cu oamenii despre ce înseamnă să salvezi un pui de pasăre și de ce la păsări nu e deloc bine să iei puii acasă, așa cum se face în cazul câinilor sau al pisicilor”, a spus Teodora Domșa, managerul proiectului Noaptea Privighetorilor.

În cazul în care plouă, evenimentul va fi reprogramat, precizează organizatorii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.