ISU Sibiu, apel pentru protejarea monumentelor în Noaptea Muzeelor

Știri de Sibiu, 17.05.2019

Pompierii sibieni recomandă persoanelor care vor participa sâmbătă la evenimentele organizate cu ocazia Nopții Muzeelor să respecte măsurile de apărare împotriva incendiilor pentru nu produce pagube muzeelor.

Având în vedere numărul mare de participanți și ”condiţii nespecifice vizitării curente, respectiv pe timp de noapte”, specialiștii ISU Sibiu recomandă prudență atât angajatilor, cât și vizitatorilor.

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”cpt.Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, recomandă respectarea unor măsuri de apărare împotriva incendiilor, de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi de conduită în legătură cu evenimentul „Noaptea Muzeelor”, atât a întregului personal al muzeelor, precum şi a vizitatorilor obiectivelor”, se precizează în comunicatul transmis de ISU Sibiu.

Muzeele din Sibiu își deschid porțile sâmbăta seara pentru vizitatori. Cel mai atractiv program il are Muzeul Astra, unde publicul are gratuitate sâmbătă, pana la miezul nopții.

Citeste și: Astra:Concert Antract în Dumbrava Sibiului și instalații de lumini speciale

Măsuri adresate publicului participant la eveniment:

• Parcaţi autoturismele numai în locuri permise şi nu blocaţi căile de acces pentru intervenţia pompierilor sau hidranţii de incendiu din vecinătatea muzeului;
• Nu vă înghesuiţi în muzeu, aşteptaţi calm să intraţi în spaţiile de expunere, respectaţi întocmai circuitul de vizitare stabilit pentru eveniment şi îndrumările personalului care asigură ghidajul;
• Supravegheaţi permanent copiii mici, nu-i lăsaţi singuri la toaletă ori să se joace cu instalaţiile utilitare ale clădirii şi păstraţi-vă calmul în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute.
• În cazul în care sesizaţi o sursă de incendiu, producerea unui incendiu sau a altui eveniment deosebit în spaţiile vizitate, anunţaţi imediat personalul muzeului, păstraţi-vă calmul, respectaţi îndrumările personalului obiectivului muzeal, ajutaţi persoanele aflate în dificultate, părăsiţi clădirea în care a izbucnit incendiul. Nu vă întoarceţi în clădirea incendiată.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.