Incompatibilitate: Primarul Astrid Fodor a pierdut procesul cu ANI

Știri de Sibiu, 17.05.2019

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis, vineri, recursul formulat de Agenția Națională de Integritate (ANI) și a declarat ca ”neîntemeiată” deciziei Curții de Apel Alba Iulia de anulare a raportului prin care primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost declarat incompatibil.

”Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.131 din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi în rejudecare, respinge acţiunea ca neîntemeiată”, se menționează în decizia ICCJ.

Decizia pronunțată vineri, 16 mai, este definitivă.

Tot vineri, primarul Sibiului a decis să sesizeze Curtea Constituțională a României, urmare a hotararii ICCJ.

”Admite cererea formulată de Fodor Astrid Cora privind sesizarea Curţii Constituţionale . Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003 şi a dispoziţiilor articolului unic punctul 2 din Legea nr. 128/2017 privind modificarea art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a decis ICCJ.

În octombrie 2016, ANI a contestat decizia Curții de Apel Alba Iulia de anulare a raportului prin care primarul Sibiului a fost declarat incompatibil.

Astrid Fodor a contestat în instanţă decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a declarat-o incompatibilă, pentru conflict de interese.

Primarul interimar al Sibiului şi viceprimarul Virgil Popa (PNL) au fost declaraţi încompatibili în decembrie 2015 de ANI pentru că au deținut simultan funcția de primar şi viceprimar al Sibiului și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale unor şcoli din oraș.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Incompatibilitate: Primarul Astrid Fodor a pierdut procesul cu ANI […]