Best of Animest la Astra Film Cinema

Știri de Sibiu, 20.05.2019

Pasionații de animație au oportunitatea de a vedea 9 dintre cele mai bune filme Animest 2018, în cadrul programului Best of Animest conceput de Astra Film Cinema si Animest, ce aduce la Sibiu cele mai apreciate creații din ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film de Animație.

Proiecțiile sunt programate la Astra Film Cinema pentru joi, 24 mai, iar prețul unui bilet este de 10 lei.

”Cele 9 filme proiectate propun o imersiune în lumea animată și invită la o experiență cinematografică ce impresionează printr-o vastă colecție de povești ce abordează teme actuale, atingând totodată o paletă largă de emoții și inovații în ce privește reprezentarea animată. Publicul va fi transpus în universuri alternative grafice și spectaculoase și va putea afla povestea unui robot rebel („Clandestiny” Mastodon, regia: BlinkMyBrain – Cel mai bun videoclip), va experimenta relațiile interpersonale prin intermediul unui burete (Losing the sponge, regia: Leto Stojanovic Meade – Mențiunea juriului pentru film studențesc) și va păși în încăperile unui muzeu de artă unde se învață serios și sincer (Muteum, regia: Äggie Pak Yee Lee – Cel mai bun film studențesc)”, anunță Astra Film.
Once in the fields of boredom, regia Teele Strauss, cealaltă mențiune a juriului pentru film studențesc, este un scurt metraj despre doi iubiți care duc o luptă nemaipomenită cu plictiseala. Premiat la categoria Cel mai bun scurtmetraj, filmul Ride, regia: Paul Bush, descrie o călătorie idealizată a unui motociclist în natură și viitor, iar Weekends (regia: Trevor Jimenez), preferatul publicului Animest, intercalează momente suprarealiste cu realități domestice din viața unui băiețel după divorțul părinților.
Un safari cu peripeții al unui cuplu uitat în sălbăticie este subiectul filmului Wildbeest, regia Matthias Phlips, Nicolas Keppens – Mențiunea juriului pentru scurtmetraj, iar copiii prezenți la proiecție vor fi încântați de aventurile unui grup atipic format dintr-o fetița, un băiețel și un norișorîn filmul Ella, Oscar and Hoo (regia: Emmanuel Linderer), desemnat Cel mai bun film pentru copii. Cel mai bun film românesc, Monster, în regia Laurei Pop, redă călătoria spirituală a unei tinere care caută împăcarea cu sine și cu cei din jurul ei și așteptă de asemenea să fie descoperit joi, ora 19:00, la Astra Film Cinema.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, înființatîn 2006, este cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.