Fundația Michael Schmidt, burse pentru viitorii profesori de germană

Știri de Sibiu, 21.05.2019

19 studenți de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu care fac studii de Pedagogia Învățământului primar în limba germană au primit bursă constând în plata taxelor de studiu pentru anul universitar 2018/2019 din partea Fundației Michael Schmidt.

Tinerii care se pregatesc să predea în limba germană au fost ajutați cu burse în valoare de aprocimatov 10.000 euro.

”Suntem încântați să susținem, pentru al șaselea an consecutiv, studenții care își doresc să devină dascăli de limba germană și să contribuim astfel la decizia lor de a rămâne în sistemul de învățământ din România. Fundația Michael Schmidt se implică de 6 ani în proiecte ce aduc plus valoare educației așa încât viitorul să poată fi clădit pe baza unor piloni stabili, iar programul de burse Deutsch hat Klasse este unul dintre ele. Considerăm că avem datoria de a oferi un exemplu bun, dar și un imbold de a aduce o schimbare generațiilor tinere și încercăm să o facem cu responsabilitate, a declarat Michael Schmidt, fondatorul şi preşedintele Fundației Michael Schmidt.

Acordarea burselor este condiționată de integrarea în sistemul de învățământ cu predare în limba germană, însă o parte din studenții care beneficiază în prezent de burse au deja un loc de muncă în învățământ așa că doresc să obțină calificarea necesară.

Până acum, 77 tineri au beneficiat de burse prin programul Deustsch hat Klasse, iar mai mult de jumătate activează în sistemul de învățământ public din România, fiind învățători și profesori la clasele cu predare în limba germană.

Evenimentul de decernare a burselor Deutsch hat Klasse a avut loc luni, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.