Ministrul Educației: Nu avem resurse pentru Palatul Copiilor din Sibiu; Soluția e la Primărie

Știri de Sibiu, 24.05.2019

Ministerul Educației Naționale nu dispune de banii necesari renovării clădirii de pe strada Henri Coandă, noua destinație a Palatului Copiilor din Sibiu unde urmează să fie pregătiți peste 2300 de copii, soluția fiind descentralizarea și alocarea fondurilor de la bugetul Primăriei, a declarat vineri, în conferință de presă susținută la Sibiu, ministrul Ecaterina Andronescu.

”Știu problema aceasta. Încercăm ș noi să acordăm…Nu avem resurse să poată finaliza acolo. Se discută la nivelul Ministerului Dezvoltării să descentralizăm, adică cluburile sportive și școlare și palatele copiilor să treacă la autoritățile locale pentru că, se pare că exista mai multe resurse să renoveze mai rapid aceste instituții, fără să schimbăm destinația și obiectul muncii.(…). Cred că varianta aceasta cu descentralizarea, dar cu menținerea activității pe conținut pe care îl decide Ministerul Educației cu inspectoratele școlare, nu este o soluție rea. Asta ar însemna să rămână la Primărie”, a declarat Andronescu, întrebată fiind dacă ministerul va aloca banii necesari renovării clădirii.

Potrivit acesteia, proiectul de descentralizare este în dezbatere și analiză la Guvern.

Clădirea unde activează în prezent Palatul Copiilor a fost câştigată în instanţă în anul 2009 de Biserica Evanghelică din Sibiu. Proprietarii au prelungit de mai multe ori contractul de închiriere, însă IJS a fost nevoit să caute altă locație din cauza cuantumului chireiei impusă de evanghelici.

Noua locatie, căminul Liceul Tehnologic “Henri Coanda”, a fost pusă la dispoziție de Primaria Sibiu, în urma solicitărilor făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Pentru reabilitarea spațiilor insalubre, copiii au organizat numeroase concerte și evenimente caritabile iar comunitatea s-a mobilizat în mai multe rânduri.

Foto: Facebook.com/AsociatiaProPalatulCopiilorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.