FITS 2019: Lucrări semnate de Picasso, Matisse, Dali și Klimt, expuse la Brukenthal

Știri de Sibiu, 12.06.2019

Peste 30 de lucrări de grafică și litografii semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Gustav Klimt vor fi expuse la Palatul Brukenthal din Sibiu în cadrul celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Cele 35 de lucrări semnate de patru mari artiști ai luni, ce provin din colecția avocatului George Șerban, vor fi expuse la Sibiu începând de vineri, 14 iunie, pana la finalul lunii august.

”Artele sunt buni traducători culturali, ele pun în pagină experiențe comune, gânduri, preocupări, interese și, prin aceasta, aduc oamenilor darul apropierii. Arta și spectacolul pot fi chei de înțelegere a lumii de azi, a noii noastre sensibilități, ele deschid drumul spre reala acceptare a diferențelor, a Celuilalt. Altfel spus, ele sunt o fereastră deschisă spre toleranță.Cuprinsă în programul FITS 2019, expoziția „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali și Klimt”, evidențiază totodată rolul colaborării inter-instituționale precum și colaborarea cu colecționari privați”, spune Alexandru Chituță, curatorul expoziției.

Expoziția va fi vernisată vineri, 14 iunie, în ziua deschiderii FITS 2019.

Timp de zece zile, în perioada 14-23 iunie, FITS aduce la Sibiu mii de artisti ce vor prezenta 540 de evenimente, în 73 de spații de joc, pentru un număr estimat de aproximativ 70.000 de spectatori pe zi.

Programul integral FITS se poate consulta AICI!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.