Barna despre noul grup din PE: Votul românilor va contribui la Reînnoirea Europei

Știri de Sibiu, 13.06.2019

Votul românilor din 26 mai a făcut ca Alianța 2020 USR PLUS să devină un ”jucător important în politica europeană”, în calitate de cofondator al noului grup parlamentar din Parlamentul European Renew Europe (Reînnoim Europa), spune președinte USR, Dan Barna.

Noua formațiunea politică din România va face parte în PE din familia europeană la care au mai aderat En Marche și ALDE Group.

”Renew Europe (Reînnoim Europa) este numele noului grup din Parlamentul European, cofondat de USR-PLUS, En Marche! și ALDE Group – Liberals and Democrats in the European Parliament. Votul dat de cei peste 2 milioane de români a făcut ca Alianța 2020 USR PLUS să fie un jucător important în politica europeană și, de acolo, să lupte pentru a repara răul făcut de coaliția de guvernare României, să readucă țara într-o direcție de normalitate, dezvoltare, bunăstare și să contribuie la creșterea credibilității noastre pe plan european. Asta va face Alianța și când va ajunge la guvernare”, a transmis Barna.

Alianța 2020 USR PLUS va fi reprezentată în PE de europarlamentarii Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragos Pislaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicu Ștefănuță, Vlad Botoș și Ramona Strugariu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.