Breaz: Oferta Guvernului României este de a cumpăra Castelul Peleş

Știri de Sibiu, 13.06.2019

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a afirmat joi că instituţia pe care o conduce va discuta cu Casa Regală prelungirea contractului de închiriere a Castelului Peleş, menţionând că oferta statului român rămâne aceea de a cumpăra acest obiectiv.

“Pot să vă spun că în momentul de faţă noi suntem chiriaşi ai Castelului Peleş, pentru că există Muzeul Peleş, un muzeu extraordinar. Vom negocia din nou cu Casa Regală, pentru că expiră la data de 30 iunie contractul de închiriere, vom prelungi acel contract, poate vom avea şi o ofertă, o propunere din partea Casei Regale de vânzare. Nu ştim mai multe detalii. Singurul lucru pe care-l vom face, vom rediscuta în primul rând oferta de închiriere, de prelungire a acestui contract, pentru că e normal ca acest muzeu să funcţioneze acolo, iar operele de artă expuse să poată fi vizitate de toţi cei care doresc”, a spus ministrul Breaz într-o conferinţă de presă la Guvern, potrivit agerpres.ro.

El a reiterat că oferta statului român este aceea de a cumpăra Castelul Peleş.

“Oferta statului român, a Guvernului României, este aceea de a cumpăra Castelul Peleş. Oferta şi propunerea financiară trebuie să vină din parte Casei Regele şi în al doilea rând trebuie să existe disponibilitatea Casei Regale de a vinde acest castel”, a mai spus ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.