Street Art transformă în culoare încă 12 clădiri vechi din Sibiu

Știri de Sibiu, 13.06.2019

Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu transformă în tablouri pline de culoare alte 12 noi locații din Sibiu. Timp de o săptămână, în perioada perioada 1-7 iulie, 18 artiști de artă stradală din țară și străinătate vor transmite ”un mesaj unitar” pe zidurile vechi ale clădirilor din oraș.

”Anul acesta, festivalul celebrează puterea artiștilor stradali de a se face auziți prin lucrări cu mesaje puternice, care schimbă comunitatea din temelie. Urmând tema #OPENNESS, cei 18 artiști aleși în urma selecției de proiecte vor transforma pereții anoști a 12 locații din Sibiu în tablouri vii, care pulsează prin coloare, forme și emoție”, transmit organizatorii festivalului.

La fel ca și în ani precedenți, se vor desena fațade de grădinițe , școli , licee, instituții culturale și clădiri private.

Cei 18 artiști selectați pe baza propunerilor trimise și analizate de juriul festivalului au fost aleși din peste 120 de participanți din toată lumea – Brazilia, Siberia, Mexic, Noua Zeelandă, dar și din majoritatea țărilor europene.

Vor face demonstrații de artă stradală la Sibiu membrii grupului Sweet Damage Crew – Lost.Optics, Recis și Pandele, care vor realiza lucrări individuale în stilul propriu.

Kitră execută o instalație murală formată din 3 bucăți. De asemenea, Iluc, care semnează vizualul ediției propune și el o lucrare pe un zid, iar artiști cu potențial din noul val, precum Harcea Pacea, Toma Andreea și Felea Andrei, vor participa pentru prima dată la festival.

Tema diversității și deschiderii va fi susținută și de artisti stranini: Danny Figueroa – W3SR din Germania, Mehsos din Belgia și Taker One din Ungaria.

Turul de Street Art, realizat în ultimii 5 ani, este compus din 67 de lucrări și 5.700 mp de culoare.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania

Lista completă a artiștilor Street Art 2019
Cazacincu Bogdan, Danny Figueroa – W3SR, Felea Andrei, Harcea Pacea, Iluc, John.S, Kaps Crew, Kitră, Lost.Optics, Mehsos (Belgia), Mihail Alin, Pandele, Pisica Pătrată, Recis, Robert Obert, Scutaru Cristian, Taker One (Ungaria), Toma Andreea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.