ISU Sibiu: Exercițiu de amploare la depozitul de deșeuri Jifa (FOTO)

Știri de Sibiu, 13.06.2019

Peste 30 de pompieri militari și paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au intervenit joi la depozitul de deșeuri periculoase de pe strada Drumul Ocnei, deținut de firma Jifa, în cadrul unui exercițiu de amploare.

În cadrul exercițiului au fost mobilizate cadrele militare cu 7 autospeciale stingere , descarcerare și salvare victime multiple și s-a simulat intervenția în caz de incendiu izbucnit la camera de depozitare a deșeurilor periculoase.

”Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, iar trei persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul halei fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni.Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat. Intervenția a fost dificilă din cauza pericolelor existente și a gradului ridicat de risc existent datorită domeniului de activitate a societății respective colectare, depozitare și transport substanțe periculoase”, a declarat Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

La depozitul de pe strada Ocnei din Sibiu s-a produs anul trecut un incendiu devastator. În noaptea de 19 spre 20 octombrie au ars aproximativ 500 de tone de materiale si substanțe depozitate.
La nivelul ISU Sibiu s-a declanșat alerta roșie și a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Peste 300 de pompieri din Sibiu și alte județe au fost mobilizați și au intervenit pentru stingerea incendiului, intervenția fiind una extrem de periculoasă din cauza marfurilor depozitate care au generat explozii în lant. Valoarea pagbelor a fost estimată la acea vreme de firma Jifa a fost de peste 500 de mii de euro.

Citeste si: Garda de Mediu: Jifa, amendată cu 70 mii lei în urma incendiului de la depozit
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.