Fabritius: Mulțumesc românilor că au dezavuat defăimarea minorității germane; Aparține trecutului

Știri de Sibiu, 13.06.2019

Președinții Comisiei interguvernamentale româno-germană pentru problematica etnicilor germani din România – George Ciamba, ministrul român pentru Afaceri Europene, și Bernd Fabritius, împuternicit al Guvernului Federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități, au salutat joi, în conferință de presă, încetarea defăimării minorității germane din România.

Reprezentantul Guvernului Federal le-a mulțumit românilor pentru că au dezavuat ”aceste poziții nejustificate”, care acum ”aparțin trecutului”.

”Am fost foarte mulțumiți în Comisia bilaterală de faptul că defăimările adresate minorității germane în timp aparțin trecutului și rolul important al societății germane în societatea românească este recunoscut în mod constant. Am mulțumit comunității evreiești pentru faptul că s-a aliniat minorității germane din România (…) Derapajele unor reprezentanți niciodată nu ar fi trebuit să fie generalizate și doresc să mulțumesc societății civile din România pentru faptul că a dezavuat aceste poziții nejustificate. Inclusiv societatea României a stat alături de minoritatea germană”, a declarat Bernd Fabritius, în conferința de presă susținută la Sibiu.

La rândul său, co-președintele comisiei, George Ciamba, a menționat că încetarea atacurilor este un lucru bun și a reiterat că astfel de atitudini nu au reprezentat poziția autorităților române.

”Un lucru bun este că aceste atacuri au încetat și este un lucru important. Întotdeuna am spus ca aceste atacuri trebuie dezavuate și că nu prezintă în niciun ca poziția autorităților române. Pentru noi este foarte important rolul minorității germane,(…), este vorba și de consacrarea unui model de cooperare în privința drepturilor persoanelor aparținâd minorităților naționale”, a subliniat Ciamba.

Comisia interguvernamentală româno-germană pentru problematica etnicilor germani din România s-a reunit joi la Prefectura Sibiu, în cadrul celei de-a XXII-a sesiuni care s-a încheiat cu semnarea unui protocol între cele două state.

În 2021 Comisia va fi găzduită de Timișoara.

Citeste si: Ganț cere implicarea Poliției și Parchetului în cazul ultimelor atacuri antisemite
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.