Școală de ii la Muzeul Astra

Știri de Sibiu, 14.06.2019

La Muzeul ASTRA, Ziua Universală a Iei este dedicată anul acesta familiei în IE, vizitatorii fiind invitați să descopere cusutul iei de la cei mai pricepuți artiști populari.

În cadrul programului educational estival ”Școala în satul tradițional”, reprezentantele celei mai mari șezători on-line, comunitatea Semne Cusute, coordonat de Ioana Corduneanu, vor susține în Muzeul Astra o serie de evenimente sub semnul Școlii de ie.

Demonstrațiile vor fi susținute în perioada 17 si 19 iunie.

”În data de 17 iunie 2019, luni, la ora 17:00, în sala Auditorium din Pavilionul Muzeal Multicultural, intrarea principală din Muzeul în aer liber, va avea loc o prezentare despre ie și cusut. În aceeași locație, în zilele de 18 și 19 iunie 2019 (marți, miercuri) se vor desfășura atelierele interactive în familia iei , concepute în vederea însușirii tehnicilor de cusut și a modelelor folosite în decorarea materialelor textile. Vor fi câte trei Ateliere de ie organizate în zilele din program, iar ele se adresează diadei (cuplului) mamă-fiică, bunică-nepoată și au ca scop aducerea în prim plan a femeii și legătura dintre generații”, a declarat Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt al Muzeului Astra.

Participarea la atelierele de ie este gratuită și se face pe bază de programare la numărul de telefon 0751 166 529 (d-na Alina Blaga, referent de specialitate Muzeul ASTRA), în limita locurilor disponibile.

Ziua universala a Iei va fi sărbătorită în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 21-23 iunie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.