Piața Cibin, prima din țară unde se plătește și cu cardul

Știri de Sibiu, 14.06.2019

Tehnologia plății cu cardul a ajuns și tarabele din Piața Cibin. Cea mai mare piață agroalimentară a Sibiului a devenit, de vineri, prima piață din România, unde plata pentru legume și fructe poate fi făcută și cu cardul bancar.

Proectul pilot, ce urmează să deruleze până în luna octombrie în Sibiu, include 30 de tarabe, inclusiv în hala de lactate, care au fost dotate cu aparate POS.

Primele cumpărături cu cardul au fost facute vineri, în prezența conducerii Primăriei Sibiu , a reprezentanților Asociației Administratorilor de Piețe din România (AAPR), inițiatorul proiectului, și a bancii agreată pentru efectuarea tranzactiilor.

“Prin acest proiect, ne-am propus să îi atragem la piață tocmai pe cei care nu o frecventează de obicei. Este vorba despre românii care preferă cardul atunci când fac plăți, dar care sunt, în același timp, interesați și de a mânca mai sănătos. Teoretic, este un program sezonier care va fi derulat între martie și octombrie, pe parcursul lunilor de recoltă, dar, în funcție de oferta producătorilor, acesta poate fi extins pe întreaga perioadă a anului”, a declarat Teodor Birț- președinte AAPR și director al SC „Piețe Sibiu”, aflată în subordinea Primăriei Sibiu.

Potrivit unui comunicat remis redacției Asociația Administratorilor de Piețe din România, care reunește 260 de piețe, cu peste 12.000 de tarabe, din 34 de administrații locale, își propune să extindă inițiativa și în alte orașe.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.