ISU Sibiu: 16 turiști străini duși la spital după ce s-au răsturant cu căruța UPDATE

Știri de Sibiu, 14.06.2019

Zece multi turiști, cetățeni străini au fost răniți, în urma cu puțin timp după ce s-au răsturnat cu o caruta pe DJ 142B, in localitatea Boian, județul Sibiu.

ISU Sibiu a intervenit la locul accidentului cu 4 ambulanțe și o autospeciala de victime multiple.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, accidentul s-a produs între Boian și Bazna.

”S-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale pentru aproximativ 10 turiști străini care s-au răsturnat cu o șaretă. Sunt 9 victime conștiente, dintre care 4 prezintă diferite contuzii și escoriații, 2 prezintă traumatism cranio-cerebral și 3 prezintă fracturi membre superioare”, a declarat Alina Voina.

Cinci dintre turiștii răniți, femei, au fost transportate la CPU Mediaș.

UPDATE: Traficul în zona a fost îngreunat.

Potrivit IPJ Sibiu, caruta cu turiști s-a rasturnat pentru ca s-ar fi speriat caii.

”Caii s-ar fi speriat de un pieton, au pornit la galop, iar căruțașul nu i-a mai putut controla, atelajul rasturnandu-se. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

UPDATE2: În urma intervenției echipelor de salvare, 16 turisti au ajuns la spital, în caruța rasturnată fiind la momentul accidentului nu mai puțin de 18 oameni, a revenit ISU cu precizari.

”Pe lângă cele 9 victime transportate de SMURD și Ambulanță, la Centrul de Primiri Urgențe Mediaș au fost duse și alte 7 persoane aflate în atelaj, pentru investigații suplimentare”, a precizat Alina Voina.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.