Neaga a demisionat de la șefia CNAR, după cererea premierului Dăncilă

Știri de Sibiu, 09.07.2019

Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga, a demisionat marți din funcție, la o zi după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea acestuia din funcţie.

Neaga își motivează decizia luată în urma unei discuții purtată cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, prin” bună credință și ”colaborarea necondiționată”.

”Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A.În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect”, spune Neaga în motivarea deciziei.

Neaga susține că va continua să facă ”toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură” indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o va ocupa în viitor, conform comunicatului transmis de CNAIR.

El susține că din mai 2018, cand a fost reinstalat la șefia CNAIR, a lansat ”împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene”.

În finalul mesajului, fostul director general al CNAIR își exprimă speranța
”ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”.

Premierul a cerut revocarea din funcție a directorului general CNAIR din cauza managementului slab și a mai multor întârzieri.

“În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate şi un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport şi având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investiţiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR”, se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit sursei citate, decizia vine după ce premierul a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiţii în infrastructura de transport.

“Astfel, premierul a solicitat explicaţii cu privire la întârzierile de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 2 şi 3 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti, precum şi la întârzierea lansării procedurii de execuţie pentru tronsonul 4 al aceluiaşi proiect. Totodată, şeful Executivului a cerut să îi fie prezentate explicaţii cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitaţie pentru execuţia secţiunilor 3 şi 4 din drumul expres Piteşti – Craiova, ca urmare a contestării procedurilor iniţiale. În acelaşi timp, prim-ministrul şi-a exprimat ferm nemulţumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naţionale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deja, asumate a fi finalizate la sfârşitul anului 2018”, se precizează în comunicatul citat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.