ANI: Consilier din cadrul CJ Sibiu, declarat incompatibil

Știri de Sibiu, 10.07.2019

Florin Neag, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Sibiu, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru cumul de funcții pe durata mandatului de ales.

Potrivit raportului publicat miercuri, ANI a constatat starea de incompatibilitate în cazul consilierului județean pe motiv că ”începând cu data de 10 iunie 2017 exercită simultan funcția de consilier județean și pe cea de director general adjunct în cadrul unei societăți comerciale, având ca acționar unic Consiliul Local Mediaș, în cadrul căreia a realizat venituri în valoare de 90.039 lei”.

ANI a constatat, astfel că reprezentatul PNL în CJ Sibiu ”a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile”.

Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate a anunțat miercuri constatarea stării de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 3 aleși locali din județele Sibiu, Cluj și Iași.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.