DGASPC Sibiu despre cazul Sorina: Nu a afectat intenția persoanelor care doresc să adopte

Știri de Sibiu, 10.07.2019

Cazul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, luată cu mascaţii din casa asistentului maternal, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite, nu a afectat intenția persoanelor care doresc să adopte copii, susțin specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu.

Mediatizarea cazului Sorina nu a afectat intenția persoanelor ce doresc să adopte sau să se angajeze ca și asistenți maternali profesioniști. Nu am avut asistenți maternali sau familii atestate în vederea adopției care să renunțe”, a declarat pentru StirideSibiu.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean.

Potrivit evidențelor, la nivelul județului Sibiu sunt peste 100 de copii care așteaptă o familie după ce au fost declarați în vederea adopției. Ei sunt îngrijiți în prezent sistemul public de asistență socială.

Pentru copiii abandonați, ”în ultima luna au fost angajați 6 asistenți maternali profesioniști” iar 50 de familii sau persoane au fost atestate pana în prezent de DGASPC ca și familii adoptatoare.

Conform statisticilor, în județul Sibiu ”o singura familie de asistenți maternali a fost atestata în vederea adoptiei.”

Cazul fetiței revendicată de ambele familii este in continuare în atenția opiniei publice. Magistrații Tribunalului Olt judecă miercuri solicitarea procurorului general de impunere a interdicției de părăsire a țării pentru Sorina, după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.