Fodor cere în instanță revenirea în funcția de primar al Sibiului

Știri de Sibiu, 10.07.2019

Astrid Fodor a contestat miercuri, 10 iulie, la Tribunalul Sibiu, decizia de suspendare din funcție înainte de termen prin ordin de prefect în contextul raportului Agenției Naționale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu, s-au înregistrat în contencios administrativ două dosare, unul de constatare a nulității ordinului emis de prefectul Adela Muntean și al doilea de suspendare a executării actului administrativ.

Potrivit comunicatului remis redacției, dosarul nr. 2075/85/2019 înregistrat la Secția a II-a civilă, are ca obiect constatarea nulității Ordinului de prefect nr. 262/03.07.2019, cu intimați Instituția Prefectului Județului Sibiu și prefectul Adela Muntean.

Astrid Fodor cere anularea ordinului și revenirea în funcția de primar al Sibiului.

”Prin contestația formulată împotriva Ordinului nr. 262/3.07.2019 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora din 03.07.2019, emis de Instituția Prefectului Județul Sibiu, și Prefectul Județului Sibiu – Muntean Maria-Adela, s-a solicitat ca în baza probatoriului ce va fi administrat, instanța să dispună: -Constatarea nulității Ordinului nr. 262/03.07.2019, întrucât este emis în mod nelegal; – repunerea părților în situația anterioară cu plata indemnizației cuvenite începând cu data emiterii ordinului și până la reluarea funcției de primar al Municipiului Sibiu; – cu cheltuieli de judecată”, se menționează în comunicatul transmis de Tribunalul Sibiu.

Cel de-al doilea dosar, cu nr. 2080/85/2019 are ca suspendarea executării act administrativ, respectiv a Ordinului emis de prefectul Adela Muntean.

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a emis în data de 3 iulie ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului Sibiului, Astrid Fodor, urmare a stării de incompatibilitate decisă de ICCJ.

Citeste si: Prefectul de Sibiu cere încetarea mandatului deținut de primarul Astrid Fodor

Ulterior, Consiliul Local Sibiu a decis ca viceprimarul Corina Bokor (FDGR) să fie desemnată ”să îndeplinească atribuțiile conferite de lege primarului în perioada de vacanță a funcției de primar al Municipiului Sibiu”.

Bokor: Principala misiune este să asigur continuitate până la revenirea doamnei Fodor




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.