Urșii, tot mai activi în prezența oamenilor pe Transfăgărășan. Ce să eviți!

Știri de Sibiu, 11.07.2019

Salvamontiștii sibieni recomandă turiștilor să evite apropierea sau fotografierea cu urșii, în condițiile în care apariția animalelor sălbatice este tot mai intensă în spațiile populate din zona Bâlea – Transfăgărășan, Munții Făgăraș.

”Este tot mai des semnalată prezența urșilor în zona Bâlea- Transfăgărășan, atât pe marginea drumului, cât și în zone unde nu apăreau până acum. Știm că există o familie de urși în zona Văii Bâlii, însă au apărut și în alte zone, prezența lor în apropierea oamenilor fiind mai activă”, a declarat pentru StirideSibiu Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

El recomandă turiștilor care întâlnesc urși să evite apropierea de animal, să nu îi hrănească și să nu încerce să facă selfyuri.

”Este important să evităm apropierea, nu trebuie să uităm că este vorba despre un animal sălbatic și că omul este cel care i-a invadat habitatul”, a mai adăugat Adrian David.

Șeful Serviciului Salvamont Sibiu spune că ”prezența ursului nu a fost semnalată pe traseele turistice”.

Din fericire, până în acest moment nu au fost semnalate cazuri de turiști atacați de ura în zona Bâlea-Transfăgărășan. În ultima perioadă, urșii ies la marginea drumului, unde atrag atenția și curiozitatea turiștilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.