Iohannis solicită desființarea Secției Speciale. ”Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO”

Știri de Sibiu, 11.07.2019

Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri PSD-ALDE desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților. Șeful statului a criticat guvernul Dăncilă pe tema justiției, după ce a publicat marți raportul GRECO.

„Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO. Concluziile celor două rapoarte adoptate la 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către guvern arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de guvernul PSD-ALDE în ultimii doi ani prin modificarea legilor justiției și a codurilor penale. Mesajul transmis de cetățeni la referendum se regăsește pe deplin în acest concluzii. Este extrem de îngrijorător că din cauza propriilor interese al guvernării PSD ALDE, România continuă să se afle în atenția organismelor europene. Procesul de legiferare în România nu s-a îmbunătățit, consultările publice și transparența sunt practici ignorate, constanta este adoptarea de OUG în domenii importante. Asta constată GRECO”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului susține că actualul guvern acționează împotriva voinței și intereselor românilor. ”Dacă Guvernul PSD-ALDE își permite însă să ignore voința propriilor cetățeni, nu este de mirare că doar 4 dintre cele 13 recomandări GRECO au fost apreciate ca fiind implementate satisfăcător. Observațiile extrem de dure ale GRECO se înscriu în aceeași notă cu cele ale concluziilor raportului MCV și cu cele cuprinse în opiniile Comisiei de la Veneția. În vreme ce toate organismele europene semnalează constant Guvernului României că așa-zisa reformă din domeniul justiției merge într-o direcție greșită, PSD-ALDE ignoră toate aceste avertismente care arată că direcția in care vor ei sa indrepte România este una greșită. Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE acționează în continuare împotriva voinței și intereselor românilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Raluca Turcan: PNL a depus încă din februarie proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat marți că România ar fi putut evita criticile din Raportul GRECO dacă Senatul ar fi aprobat proiectul de lege depus de PNL privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

“Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție putea fi desființată încă de la începutul anului, dacă Senatul ar fi aprobat proiectul de lege depus de PNL! GRECO dă dreptate PNL – această secție este o anomalie. România este un stat democratic. PSD și ALDE au crezut că se pot folosi de această ”poliție politică pentru magistrați” pentru a-și albi dosarele penale. La referendumul din 26 mai, românii au spus foarte clar – politica trebuie să-și ia mâinile de pe legile justiției! Știind că doamna Dăncilă nu va desființa această secție, PNL a depus, încă din februarie, un proiect legislativ pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților în 7 mai și este blocat de dl. Tăriceanu la Senat”, a declarat Raluca Turcan.

Liderului grupului PNL din Camera Deputaților i-a solicitat președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

”Acum este cel mai bun moment în care Călin Popescu Tăriceanu poate să își testeze papionul de pro-european pe care îl etalează la recepții cu oficialități europene. Îi solicit să convoace imediat sesiune extraordinară a Senatului pentru a da votul final asupra acestei legi”, a susținut Raluca Turcan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.