Ivan Patzaichin te așteaptă la plimbări cu canotcile în Muzeul Astra

Știri de Sibiu, 11.07.2019

Fostul canoist român Ivan Patzaichin susține în weekend un atelier special cu publiul la Sibiu care se va încheia cu plimbări cu canotcile pe Lacul din Dumbrava Sibiului.

Marele sportiv român, lipovean la origini, se alătură proiectului ASTRA Multicultural organizat de Muzeul Astra în perioada 11- 14 iulie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Citeste si: ASTRA Multicultural: Peste 100 de meșteri și artiști sărbătoresc patrimoniul național în Dumbrava

”Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are bucuria de a vă anunța că duminică, 14 iulie, între orele 17:00 și 20:00, Marele Maestru Emerit al Sportului Românesc, domnul Ivan Patzaichin, va fi prezent la ASTRA Multicultural! Domnul Ivan Patzaichin va fi prezent aici alături de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, iar prin acest demers se alătură evenimentului ASTRA Multicultural cu un atelier pentru copii și plimbări cu canotcile Rowmania”, a declarat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM Astra.

Publicul interesat să fie alături de marele sportiv român are acces la eveniment, indiferent de ” vârstă, constituţie sportivă şi experienţă”. Se va vâsli în canotci de 10+1 locuri.

De asemenea, cei mici vor putea să vadă cum se fac bărcile în cadrul unui , o primă lecție de introducere în construcția de bărci de lemn – Atelierul Mobil.

”Evenimentul își propune să prezinte diversitatea și bogăția patrimoniului cultural și hidrografic românesc într-o manieră care să-i determine pe participanți să își asume tradițiile și obiceiurile și să îi învețe cum să le adapteze la nevoile și specificul modernității”, a mai adăugat Călinescu.

Evenimentul de la Sibiu face parte din campania Apele Unite ale României (A.U.R) inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurată în parteneriat cu Atelierul Mobil. Aceasta propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 are scopul de a realiza și promova proiecte de dezvoltare durabilă de interes local și regional. Asociația s-a constituit la inițiativa lui Ivan Patzaichin și își propune să devină un exponent de succes al conceptului de antreprenoriat social.

Atelierul Mobil a fost dezvoltat de către Viorel Gheorghe, antreprenor, din dorința de a dezvolta un proiect menit să ofere copiilor din satele și orașele României posibilitatea de a avea parte de momente de antrenament, delectare, cercetare si acumularea unor cunoștințe importante prin intermediul unui atelier de construcție a unei canotci.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.