ISU Sibiu: Urmează noi mesaje pe mobile prin sistemul RO-ALERT

Știri de Sibiu, 12.07.2019

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) urmează să lanseze către populație noi mesaje pe telefoanele mobile prin sistemul RO- ALER, dedicat informării populaţiei privind sistemul de avertizare-alarmare în situaţii de urgenţă, potrivit unui comunicat transmis vineri.

”În perioada următoare, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone”, se menționează în comunicatul transmis de Inspectoratu pentru Situații de Urgență Sibiu.

Potrivit comunicatului remis redacției, telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT, care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare, vor primi mesajul:” TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Potrivit IGSU, afișarea și tipul de sunet de avertizare sunt diferite, în funcție de modelele telefoanelor mobile.

”Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile”, se mai precizează în comunicat.

Sistemul RO – ALERT a devenit operațional în septembrie 2018, timp în care s-au transmis peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale.

”Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție”, transmite ISU Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.