Finanțare pentru prima creșă din Avrig. Contribuție mare de la bugetul local

Știri de Sibiu, 15.07.2019

Avrigenii ar putea beneficia peste trei ani de prima creșă din oraș. Investiția, în valoare totală estimată de 7,9 milioane lei, se va realiza cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,4 milioane lei, la care se adaugă contribuția de 5,4 milioane lei din partea Consiliului Local (CL) Avrig.

Proiectul pentru care s-a obținut finanțare prin Programul Operațional Regio 2014-2020 prevede construirea unei creșe cu cinci grupe în cadrul căreia vor putea fi primiți aproximativ 70 de copii.

”În orașul Avrig noi nu avem încă nicio creșă. Cererea de servicii integrate de îngrijire a copiilor între 0 și 3 ani este foarte mare, tocmai pentru că nu avem nicio creșă în oraș. Construirea unei astfel de instituții este oportună și se justifica atât pe termen scut, cât și pe termen lung”, a declarat primarul orașului Avrig, Adrian David, în conferința de presă organizată luni la sediul Consiliului Județean Sibiu.

Referitor la suma mare, de peste 1 milion de euro, care trebuie alocată de la bugetul orașului Avrig pentru susținerea investiției, primarul a dat asigurări că sunt bani, invocând faptul că CL Avrig și-a asumat cofinanțarea proiectului până la finalizare.

”O să avem o contribuție importantă pentru că AXA impune un cost de doar 7700 euro pe cap de elev, ori construirea unui obiectiv de la zero este mult mai mare. (…) Bani sunt la buget. Probabil vom lua de la alte investiții. Este o prioritate… Bugetul își permite finanțarea ”,a mai precizat primarul Avrigului, întrebat dacă orașul poate suporta cofinanțarea.

Potrivit edilului, anual peste 100 de copii din oraș au nevoie de creșă. În prezent, familiile din Avrig sunt nevoite să stea acasă ca să-și îngrijească copiii până la vârsta de grădiniță sau, cei care își permit, îi aduc la Sibiu.

Proiectul ”Construire creșă în orașul Avrig, împrejmuire imobil și drum de acces”, in valoare totală de 7,9 milioane lei, a fost semnat luni, la sediul CJ Sibiu, de primarul orașului Avrig, Adrian David, și directorul ADR Centru, Mircea Crețu.

Construcția se va ridica pe strada Ghe. Lazăr, la Nr. 10 și are termen de finalizare iulie 2022.

Estimările costurilor au fost realizate în urmă cu aproximativ doi ani.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.