Museum Shop la ASTRA pentru creațiile olimpicilor meșteșugari

Știri de Sibiu, 16.07.2019

Produse realizate de micilor meșteri participanți la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” vor fi expuse spre vânzare, începând de anul acesta, în cadrul unui stand special ce va fi deschis la Galeriile de Artă Populară din Sibiu.

Museum Shop -ul este realizat de Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, cu scopul susținerii și promovării micilor meșteșugari.

”Prin acest demers ne propunem să promovăm obiectele/ produsele realizate de participanţii la faza naţională a evenimentului mai sus menționat. Pentru realizarea acestui stand, participanţii la faza naţională a Olimpiadei sunt rugaţi să aducă un obiect reprezentativ realizat de ei (în cazul în care se doreşte poate fi şi obiectul realizat în cadrul concursului) care va intra spre vânzare în cadrul Galeriilor de Artă Populară / Museum Shop din Muzeul ASTRA”, transmite Muzeul Astra.

Creațiile copiilor vor fie expuse spre vânzare în același regim ca și restul produselor intrate în gestionea Galeriilor de Artă Populară.

Demersul are drept scop promovarea micilor meșteșugari și ”asigurarea sustenabilității pe termen lung a proiectului și a beneficiarilor direcți ai acestuia”.

”În cei 23 de ani de competiție, Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”a reușit să se impună în sfera manifestărilor cultural-naționale și să creeze reale posibilități de promovare a valorilor autentice de artă populară la toate categoriile de public, să formeze – în special pentru copii – un cadru real de percepere a fenomenului etnografic”, se menționează în comunicatul remis redacției.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.