Doar 700 de profesori interesați de titularizare la Sibiu

Știri de Sibiu, 17.07.2019

Puțin peste 700 de persoane s-au înscris în județul Sibiu la concursul de titularizare, din cele 1520 de posturi și fracțiuni vacante majoritatea fiind în școli din mediul rural.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, anul acesta au fost scoase la concurs 1520 de posturi și fracțiuni de posturi didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2019, pentru care s-au înscris 718 candidați.

”S-au înscris 718 candidați, cei mai mulți pentru posturi de învățători și educatori de limba română. Majoritatea posturilor scoase la concurs sunt pentru zona rurală”, a declarat Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IJS Sibiu.

Profesorii înscriși pentru titularizare susțin, miercuri, proba scrisă, în trei centre de examen : Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Sibiu, Școala Gimnazială Nr.1 din Sibiu și Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale” din Sibiu.

Potrivit agerpres.ro, primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00 şi 24 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.