Răzmeriță la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu

Știri de Sibiu, 17.07.2019

Aproximativ 50 de angajați ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu au declanșat un conflict spontan, miercuri, în timpul negocierilor purtate între conducerea spitalului și sindicate privind negocierile contractului colectiv de muncă.

Oamenii și-au manifestat nemulțumirea în fața sălii unde se purtau negocierile, una dintre doleanțe fiind legată de reducerea numărului de zile aferente concediului de odihnă.

”Nu putem să vorbim despre un protest spontan, a fost o adunare…. A fost o manifestare prematură a unor angajați care nu sunt membri de sindicat și care au venit în fața sălii în timpul discuțiilor. Negocierile contractului colectiv de muncă sunt începute de mai bine de o lună și sunt în derulare. (…) Cer să se mențină numărul de zile de concediu de odihnă, însă asta nu va fi posibil. Numărul de zile de concediu se va reduce pentru că nu era fundamentare legală”, a declarat pentru StirideSibiu, Sebastian Stroia, managerul spitalului.

Potrivit acestuia, activitatea medicală nu a fost afectată pe durata evenimentului spontan.

”Activitatea în spital este și a fost normală. O parte dintre cei care au luat parte la aceasta adunare sunt angajați care au venit din timpul liber, din cate am observat”, a mai precizat Stroia.

Spitalul de Psihiatrie Sibiu are aproximativ 500 de angajați care sunt reprezentați în două sindicate. Negocierile contractului colectiv de munca ar putea fi finalizate în cursul lunii iulie, conform estimărilor conducerii spitalului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.