Județeanul cere majorarea bugetului pentru spitalul din containere; Cauza, OUG 114!

Știri de Sibiu, 17.07.2019

Conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu cere Consiliului Județean (CJ) Sibiu suplimentarea cu 15% a fondurilor necesare construcției spitalului de campanie din containere modulare destinată relocării pacienților Secției de Chirurgie Plastică, urmare a analizei blocajului creat de anularea licitațiilor prin neprezentarea firmelor.

Spitalul Județean Sibiu cere suplimentarea fondurilor cu 15%, în vederea organizării unei noi licitații și a deblocării situației.

Citeste si: Criză la Județean: Nicio firmă interesată să ridice un spital din containere la Sibiu

”În baza unui memoriu al proiectantului cu modificările aferente, vom trimite în cursul zilei de azi o adresă către Consiliul Județean, în care-i vom informa despre discuția purtată cu antreprenorii și despre noile costuri directe și vom solicita suplimentarea fondurilor alocate cu aproximativ 15%”, a precizat pentru StirideSibiu Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Potrivit concluziei discuțiilor purtate între conducerea spitalului și firmele de specialitate, oferta financiară nu mai este interesantă din cauza dezechilibrului dintre ofertă și costuri.

Principala cauză a blocajului este dată de efectele OUG 114 asupra sectorului construcțiilor, prețul inițial de 5,2 lei fiind considerat mult prea mic pentru a putea acoperi costurile reale.

”În urma discuțiilor, s-a concluzionat că principalul obstacol care a cauzat lipsa ofertelor a fost Ordonanța 114/2018 prin care au fost majorate salariile în domeniul construcțiilor (salariul de bază minim brut din acest domeniu). Practic, în condițiile date, oferta nu mai este interesantă din punct de vedere financiar pentru constructori”, a declarat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Constructorii au mai lansat și propuneri de ordin tehnic – necesitatea unor îmbunătățiri tehnice la nivelul construcțiilor modulare : ventilații, iluminat, detecție incendiu, organizare spații tehnice suplimentare” care ar putea genera, la rândul lor, costuri suplimentare, mai precizează conducerea Județeanului.

Spitalul Clinic Județean Sibiu se confruntă cu o nouă criză de spațiu ce ar putea afecta pacienții și medicii cel puțin doi ani, pentru că nicio firmă din țară nu a fost interesată până acum să ridice la Sibiu un spital de campanie din containere modulare

Amenajarea unui spital de campanie în curtea Județeanului s-a hotărât înainte de începerea lucrărilor de reamenajare a Clinicii de Neurologie de pe strada Cetății, de unde Secția de Chirurgie Plastica a fost deja mutată provizoriu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.