Decizie amânată în cazul tinerei care și-a ucis tatăl

Știri de Sibiu, 18.07.2019

Procurorii sibieni amână decizia în cazul tinerei din Șura Mare, județul Sibiu, acuzată că și-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuțit, urmare a nefinalizării evaluării psihiatrice, programată inițial pentru miercuri. Drept urmare, tânăra acuzată de omor rămâne internată la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu până la finalizarea expertizei.

”Expertiza solicitată pentru stabilirea discernământului nu a fost terminată iar decizia a fost amânată pentru săptămâna următoare”, a declarat , joi, pentru StirideSibiu Ioan Veștemean, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Anchetatorii sibieni au decis la scurt timp după reținerea fetei ca aceasta să fie internată de urgență la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

”Având în vedere că inculpata prezintă afecţiuni ale căror simptome pot genera un comportament de natură a afecta atât propria viaţă, cât şi altor persoane, până la efectuarea acestei expertize, s-a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii a inculpatei B.E. în cadrul Spitalului de Psihiatrie” Doctor Gheorghe Preda” Sibiu, astfel încât să fie înlăturate orice riscuri iminente ce implică posibile vătămări fizice pentru sine ori pentru alte persoane”, se precizează într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Sibiu.

Potrivit aceleiași surse, din actele medicale depuse ulterior la dosar a reieșit că tânăra ”are probleme de sănătate mintală, fiind diagnosticată prezumtiv cu tulburarea psihotică acută şi recomandându-se internarea medicală, existând o îndoială asupra discernământului acesteia la momentul săvârşirii infracţiunii”.

Anchetatorii evită să se pronunță încă asupra mobilului crimei.

La început, tânăra și-ar fi recunoscut crima pe motiv că ea și surorile ei ar fi fost abuzate sexual în copilărie, variantă neconfirmată pe durata audierilor de celelalte fete în vârstă de 18 și 12 ani și pusă sub semnul întrebării în cazul unei posibile afecțiuni psihice.

Omorul din Șura Marea a fost de o cruzime rar întâlnită chiar și pentru anchetatori.

Tânăra de 23 de ani a folosit în noaptea crimei trei cuțite cu care și-a înjunghiat tatăl, în mai multe etape, pe întreg corpul. În tot acest timp, în casă dormeau mama și cele două surori, una dintre ele fiind, se pare, martoră la scenele finale.

Din cercetări a reieșit că cei doi, fiica și tatăl ucis, ar fi avut o relație normală, până la începutul lunii iunie, potrivit anchetatorilor.

În funcție se rezultatul evaluării neuro-psihiatrice, care va stabili dacă omorul s-a produs pe fondul unei afecțiuni medicale, procurorii sibieni vor stabili ce măsuri se impun în dosar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.