ITM Sibiu: Peste 40 de muncitori fără contract legal în construcții

Știri de Sibiu, 19.07.2019

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au găsit în luna iunie peste 40 de persoane care lucrau la negru pentru mai multe firme de construcții din Sibiu și alți 19 angajați care nu primeau salariile majorate.

Potrivit unui comunicat al ITM Sibiu, în urma controalelor făcute în perioada 3 – 28 iunie la firmele de profil din județ, amenzile aplicate pentru cazurile de muncă nedeclarată s-au ridicat la suma de 620.000 lei.

”În total au fost depistate 44 de persoane care prestau muncă nedeclarată – 42 fără contract individual de muncă, o persoană pentru care angajatorul nu a transmis contractul în REVISAL și o persoană a fost depistată la muncă în timp ce contractul era suspendat, la 15 dintre angajatorii verificați. La unul dintre operatorii economici au fost depistați 21 de lucrători fără contracte de muncă, acesta fiind sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 200.000 de lei, sumă maximă permisă de legislația în vigoare”, a declarat Remus Furtuna, inspector șef al ITM Sibiu.

Un alt constructor a primit 2.000 lei amendă după ce s-a constatat că pentru un număr de 19 angajați a stabilit salariul mai mic decât salariul minim garantat pentru lucrătorii din construcții, respectiv 3.000 de lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.