Străzi din Terezian, Țiglari și Lazaret, reparate cu împrumut de la BERD

Știri de Sibiu, 23.07.2019

Un număr de 15 străzi din cartierele sibiene Terezian, Țiglari și Lazaret urmează să intre în reparații anul acesta și anul viitor. Investiția, în valoare de peste 2 milioane de euro, va fi realizată cu bani împrumutați de la de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

“Continuăm programul de reabilitare a infrastructurii din cartiere cu modernizarea a 15 străzi situate în zonele Terezian, Țiglari și Lazaret, investiții în valoare estimată de aproximativ 10,5 milioane de lei.”, a declarat Astrid Fodor după inițierea procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor.

Potrivit unui comuncat al municipalității sibiene, aat fiind faptul că fondurile provin dintr-un împrumut rambursabil contractat de la BRED, procedura de achiziție se va desfășura în format electronic, doar pe platforma specială a băncii.

Firmele interesate pot să depună oferte electronice pe platforma BERD, până în data 20 septembrie.

În cele trei cartiere lucrările presupun amenajarea carosabilului și trotuarelor, modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat public și introducerea tubulaturii subterane pentru cablajul metropolitan.

Lucrările au fost structurate pe două loturi:

Zona Terezian: străzile Honterus, Viorelelor, Eschile, Căpriorilor, Lăcrămioarelor, Pandurilor, Speranței.
Zona Lazaret – Țiglari: străzile Hameiului, Garoafei, Băicoi, Topitorilor, Lacului, Primăverii, Rulmentului, Ovidiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.