Reconfigurarea traficului la ieșire din Sibiu spre Cisnădie, peste 5,8 mil. lei

Știri de Sibiu, 23.07.2019

Lucrările de reconfigurarea a traficului pe Calea Cisnădiei, la ieșire din Sibiu spre Cisnădie, unde se dorește extinderea la patru benzi de circulație, necesită o investiție din partea municipalității sibiene de aproximativ 5,8 milioane lei.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții “Reconfigurarea carosabil Calea Cisnădiei, între Ghe. Dima și ieșire Municipiul Sibiu”, este necesară o investiție estimată la 5.877.847 lei pentru eliminarea blocajelor create în zonă.

La capitolul drumuri, proiectul prevede lucrări de reabilitare, reconfigurare și modernizare a spațiului carosabil cu circulație pe 4 benzi, amenajarea de trotuare și parcări. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și a iluminatului.

”Realizarea investiției va conduce la creșterea gradului de confort și siguranță a circulației, reducerea ambuteiajelor din zonă, modernizarea infrastructurii de bază a acestei zone de străzi prin realizarea unui spațiu carosabil și trotuare, precum și reabilitarea sistemului de iluminat public și crearea unei rețele de cablaj metropolitan”, se menționează în raportul de specialitate.

Investiția este necesară pe fluidizarea traficului rutier la intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Cisnădie, zonă extrem de afectată în ultimii ani de de aglomerație și blocaje în trafic.

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții “Reconfigurarea carosabil Calea Cisnădiei, între Ghe. Dima și ieșire Municipiul Sibiu” va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu în sedința din 25 iulie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.