Gastroenterologia, dotată cu ecograf performant din sponsorizări

Știri de Sibiu, 23.07.2019

Începând de săptămâna viitoare, pacienții internați în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie a Spitalului Județean Sibiu vor beneficia de investigații realiate cu ajutorul unui ecograf Versana Premier de la General Electric achiziționat cu bani donați de compania națională Romgaz.

„Sumele de bani provenite din sponsorizări pentru a dota spitalul cu echipamente medicale performante reprezintă un sprijin foarte important și apreciem deschiderea Romgaz care continuă să fie un partener de nădejde pentru SCJU Sibiu”, a precizat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Investiția, în valoare de 178.619 lei, dispune de aplicații extinse ce permite examinări: abdominale, de obstetrică-ginecologie, părți moi, musculo-scheletale, vasculare, urologice, cardiace precum și multiple metode de investigare ecografică: convexă, lineară, microconvexă și sectorială.

Potrivit specialiștilor, aparatul dispune de un sistem general mobil de diagnosticare cu ultrasunete ce permite vizualizarea structurilor și lichidelor anatomice și poate fi purtat în buzunar de către medic.

Aparatura obținută prin licitație a ajuns la Sibiu, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie instruit personalul, iar de săptămâna viitoar să fie disponibil pentru examinarea pacienților.

În primul semestru al anului au fost internați în cadrul Secției Gastroenterologie 576 de pacienți în regim de spitalizare continuă și 1371 în regim de spitalizare de zi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.