Sibiul schimbă abordarea urbanistică; Se caută soluții pentru noul PUG

Știri de Sibiu, 11.08.2019

Consilierii locali se reunesc miercuri, în sedință extraordinară, pentru aprobarea regulamentului de lansare a concursului de soluții pentru atribuirea contractului de actualizarea a Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului Sibiu, în valoare de 4,9 milioane lei. Potrivit proiectului, municipalitatea sibiană intenționează să înlocuiască ”abordarea clasică” cu o nouă viziune urbanistică.

”Noul PUG are ca obiectiv principal identificarea zonelor și sub-zonelor în care ar trebui revizuite reglementările din planul anterior și care nu mai corespund nevoilor de dezvoltare identificate, în condițiile asigurării unei dezvoltări durabile a municipiului bazate de indicatori urbanistici atractivi. O abordare nouă, orientată pe nevoile beneficiarilor – cetățeni și mediul de afaceri, concentrată pe evenimentele de viată, trebuie să înlocuiască abordarea clasică orientată pe instituțiile furnizoare de servicii”, se menționează în raportul de specialitate.

PUG – ul actual are o valabilitate 10 ani, pana în 2021, iar anul acesta se face primul demers pentru stabilirea noii viziuni urbanistice a orașului.

In acest sens, Primăria Sibiu a agreat varianta concursului de soluții, care se va organiza în cadrul unei proceduri de achiziție public.

Serviciile de actualizare a PUG-ului sunt estimate la 4,9 mil lei, din care în lista de investiții pe anul 2019 este prinsă suma de 1 mil. lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.