Bărbatul căutat de Poliție că a plecat cu fiica din Sibiu, dat în consemn la frontieră

Știri de Sibiu, 12.08.2019

Bărbatul acuzat că a încălcat un ordin de protecție emis de Judecătoria Mediaș prin care i se interzice apropierea de familie, urmare a comportamentului violent, a fost dat în consemn la frontieră după ce soția a reclamat la Inspectoratul de Poliției al Județului Sibiu ”dispariția copilului”, o fetiță de 7 ani.

Cetățean german de origine iraniană, bărbatul este cercetat penal de IPJ Sibiu pentru nerespectare a unei hotărâri judecătorești.

Urmare a escaladării scandalului dintre cei doi soți care se aflau în concediu în România, în localitatea Mălâncrav, județul Sibiu, autoritățile române fac acum demersuri inclusiv la misiunile diplomatice pentru soluționarea cazului.

Astfel, cetățeanul german care a plecat cu propria fiica, încălcând un ordin al Judecătoriei Mediaș emis ulterior plecării sale din Mălâncrav, a fost dat în consemn la frontieră, în paralel fiind anunțat Consulatul Republicii Federale Germania de la Sibiu și Ambasada Republicii Islamice Iran de la București, spun surse apropiate anchetei.

Potrivit acelorași surse, bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani nu s-a ascuns de Poliție în urma primului scandal avut cu soția, în data de 31 iulie, când aceasta a cerut ajutor pe 112 din cauza violențelor apărute între ea și șot.

Citeste si: IPJ Sibiu: Fetiță căutată după ce a plecat cu tatăl împotriva căruia a fost emis ordin de protecție

El a fost găsit de polițiștii sibieni, cu fetița, într-un hotel din Sighișoara. A revenit la Mălâncrav cu copilul și, în prezența avocatului și a unui inspector din cadrul DGASPC, s-a decis că ”nu reprezintă niciun pericol pentru copil”, fiind emis de către polițistul din localitate ordin de protecție doar pentru soție.

Ulterior, la data de 9 august, Judecătoria Mediaș a emis împotriva bărbatului un ordin de protecție prin care i se interzice apropierea de femeie, dar și de cei doi minori, fiica în vârstă de 7 ani și fiul în vârstă de 4 ani.

După decizia Judecătoriei Mediaș, mama fetei a revenit cu o nouă reclamație prin care sesiza ”dispariția” fetiței de 7 ani cu care tatăl plecase la începutul lunii.

Duminică seara IPJ Sibiu a cerut ajutor populației pentru găsirea copilului care se află în prezent la tată.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] UPDATE: Citeste și: Bărbatul căutat de Poliție că a plecat cu fiica din Sibiu, dat în consemn la frontieră […]