Șefa CJ Sibiu în scandalul spațiilor de la Județean: Nu voi cere demisia managerului

Știri de Sibiu, 12.08.2019

Președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cimpean, a declarat luni, în conferință de presă susținută la Spitalul Județean Sibiu, că nu va cere demisia managerului Cornel Benchea urmare a scandalului declanșat de deputatul USR Emanuel Ungureanu care a reclamat starea de degradare a subsolului Secției Chirugie II, unde sunt amenajate vestiare pentru personalul auxiliar și medical.

La întrebarea jurnaliștilor dacă cineva își va da demisia urmare a celor semnalate, președinta CJ Sibiu a precizat că nu îi va cere demisia managerului pentru o astfel de situație.

”Demisia pentru ce? Pentru că cineva a constatat că în subsolul tehnic există mucegai într-o clădire veche de sute de ani? Că s-au făcut multe alte investiții în spitalul acesta, pentru că gândirea managementului a fost ca prima dată să asigurăm condiții pacienților și pe urmă personalului tehnic? Ar trebui să fie demis pentru o astfel de atitudine cineva? Vreau să spun că demisia pot să i-o cer eu domnului manager și pentru astfel de acțiuni nu o să ii cer niciodată demisia”, a răspuns Cîmpean.

Ea a precizat că niciodată nu au fost aduși bani din zona privată pentru susținerea spitalului așa cum a reușit actualul director șă o facă și s-a declarat mulțumită de modul în care se cheltuie banii în spital.

Singura schimbare adusă după cele semnalate este că se va face o igienizare a spațiilor în cauză, până la începerea lucrărilor de reabilitare a întregii clădiri, estimate să înceapă în primăvara anului viitor.

”Da. Ce o să facem acum? O să igienizăm și partea de jos, ca să fie lucrurile foarte clare. Nu i-a venit rândul până acum pentru că am avut cele de sus, holurile.(…)Cu această ocazie o să igienizăm și partea de subsol. (…). Vestiarele rămân acolo. (…). Igienizarea, dacă vreți, o să o facem într-o săptămână, două…”, a precizat Cornel Benchea, managerul spitalului Județean Sibiu în conferință de presă.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a dat asigurări populației că zona nu ar prezenta pericol pentru pacienți, având în vedere că medicii și rezidenții se schimbă în acel subsol.

”Nu putem spune că medicii și asistenții merg în acel colț. Acolo se face dezinfecție. Nu ați văzut acolo vreo gânganie. Că există, într-adevăr, o zonă care nu arată foarte bine… Sunt zone care ar trebui zugrăvite. Da, este adevărat, dar nu există o zona infectată, să zicem. Nu am văzut.(…) Hainele medicilor nu sunt un pericol pentru pacienți”, a declarat șeful DSP Sibiu întrebat dacă situația reprezintă un pericol pentru bolnavii secției.

La finalul conferinței de presă organizată pentru prezentarea situației Spitalului Clinic Județean Sibiu, urmare a declanșării scandalului, șefa administrației județene a transmis că prioritar pentru Sibiu este construcția unui nou spital și întreținerea pe cât posibil a actualelor clădiri.

”Strategia noastră este spitalul nou, iar până la construcția spitalului investiții din orice sursă putem să atragem în clădirile care sunt vechi, în care veți putea găsi nenumărate spații ca acestea pentru că nu ai cum, în 10 ani, cu sursele de finanțare pe care le ai, să faci ca totul să fie perfect”, a adăugat Cîmpean.

În debutul conferinței de presă comună, președinta CJ Sibiu a catalogat demersul deputatului USR ca fiind un gest ”politicianist” și lansat un apel către politicieni la o ”campanie electorală europeană, cu proiecte și soluții”.

”Ați putut constata că, deși ar fi acest spital în atenția unora de doi ani de zile, acum, tocmai în campania electorală, s-au gândit să vină la Sibiu și să constate că în orașul președintelui lucrurile nu merg, să constate că tot ce este rău în orașul asta are legătura cu președintele”, a mai adăugat președinta CJ Sibiu.

În opina sa, atitudinea deputatului USR prin care ”se incită doar la revoltă și se prezintă denaturat situația”, nu aduce ”nimic bun pentru cetățeni”.

Tot luni, Spitalul Județean Sibiu a deschis presei subsolul de la Chirurgie II, pentru a putea contracara cele spuse de deputatul USR.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.