Astra: Peste 200 de meșteri revin cu articole tradiționale la Târgul de Sf. Maria

Știri de Sibiu, 14.08.2019

Peste 200 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării și din Republica Moldova își expun produse în Muzeul în erl liber din Dumbrava Sibiului, în perioada 15-18 august, în cadrul celei de-a XXXVI-a ediții a Târgul Creatorilor Populari, cunoscut și sub demunirea ,,Târgul de Sfânta Maria”.

”Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât și în rândul meșterilor populari care vin și revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveștile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul ca fiind un pol al culturii. Ne-am luat angajamentul să menținem acest loc pe o linie constructivă, prin proiecte sustenabile. Iată că prin astfel de proiecte descoperim și redescoperim Muzeul ca spațiu prielnic dezvoltării unei interacțiuni exponențiale între propovăduitorii și beneficiarii actului cultural.”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Pe toată durata târgului, reprezentantele Asociației Semne Cusute, coordonate de arhitectul Ioana Corduneanu, vor susține ateliere demonstrative de croit, cusut, brodat ii și cămăși tradiționale, la Gospodăria din Râșculița. Cu acest prilej, doamnele de la Semne Cusute vor prezenta aici în premieră colecția ”Croi mindful design”.

De asemenea, începând de joi, 15 august, până duminică, 18 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri organizate de Ansamblul Haiducii din raionul Rezina, Rep Moldova. În program mai regăsim și ateliere de teatru interactiv ( Hocus Pocus Trulala din Sibiu ) și spectacole de dansuri și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.