DGA despre acuzațiile de mită la Județean: Ungureanu nu a făcut sesizări

Știri de Sibiu, 14.08.2019

Direcția Generală Anticorupție(DGA) infirmă declarațiile deputatului USR Emanuel Ungureanu potrivit căruia a făcut sesizări la DGA cu privire la faptul că ”o groază de medici” din Spitalul Județean Sibiu ar lua încă mită de la pacienți.

În răspunsul dat la cererea StirideSibiu, DGA precizează că nu s-au înregistrat în ultimii doi ani niciun fel de demersuri din partea deputatului prin care să fie vizate posibile acte de corupție la spitalul din Sibiu.

”În urma verificărilor efectuate, ținând cont de competențele și atribuțiile unității noastre, la nivelul Direcției Generale Anticorupție, în perioada 2017-2019, nu au fost înregistrate sesizări: (plângeri, denunțuri, call-center, petiții) din partea domnului Emanuel Ungureanu privind posibile fapte de corupție la Spitalul Clinic Județean Sibiu”, precizează DGA Sibiu.

În același context, DGA reamintește că din anul 2005 are ca specific prevenirea și combaterea corupției în randul personalului MAI.

Deputatul Emanuel Ungureanu a declarat sâmbătă, în conferință de presă la Sibiu, că a sesizat DGA -ul cu privire la faptul că ”o groază de medici” din Spitalul Județean Sibiu ar mai lua încă mită de la pacienți.

Citeste si: DGA despre acuzațiile de mită la Județean: Ungureanu nu a făcut sesizări

Potrivit parlamentarului, dezvăluirile despre condițiile din spital și sesizările privind mita de la Județean le-a făcut în baza informațiilor primite de la medici și pacienți.

”Inclusiv în Spitalul Județean Sibiu sunt o groază de medici care mai iau mită. Am primit informații despre infirmiere care umilesc în ultimul hal pacienții și toate acestea trebuie verificate. Colaborez cu instituții ale statului foarte strâns”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Întrebat de unde vin reclamațiile respective, deputatul a precizat:
”Din Chirurgie II. Am dat aceste informații la Direcția de Generală Anticorupție (DGA). Nu pot da detalii, oamenii își fac treaba.(…) Ce spun cu certitudine este că am venit al Sibiu acum 2 ani, cu scopuri foarte bine determinate”.

El a susținut că, din informațiile pe care le-a strâns în cei doi ani, spaga la Sibiu variază între 200 de euro 1500 de euro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.