Schimbări la Primăria Șelimbăr pentru consilierii primarului și viceprimarului

Știri de Sibiu, 18.08.2019

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat în august, în ședință extraordinară, reorganizarea activității Primăriei Șelimbăr și a statului de funcții, în noua structură fiind incluse noi compartimente precum cele de Cabinet Primar și Cabinet Viceprimar ce permit angajarea de consilieri personali pentru primarul Marius Grecu și viceprimarul Iulia Crăciun.

Potrivit Proiectului de hotărâre privind reorganizarea activității Primăriei comunei Șelimbăr și a serviciilor publice de interes local, compartimentele Cabinet Primar și Cabinet Viceprimar sunt structuri noi înființate.

Cabinetul Primarului este format din 2 posturi de consilier personal, funcție contractuală de execuție, un post fiind deja ocupat de
Vasile Copariu și un al doilea vacant.

Cabinetul Viceprimarului este format dintr-un singur post de consilier personal, vacant în prezent.

Pe lângă cele două structuri înființate după modelul marilor orașe, unde aleșii locali își angajează consilieri personali, Primăria Șelimbăr va avea pentru prima dată un departament destinat Cadastrului. Serviciul Juridic, Cadastru și Registru Agricol are șapte posturi prevăzute și va fi subordonat secretarului comunei.

Potrivit raportului de specialitate, schimbările aduse administrației din Șelimbăr ”nu duc la reduceri de persoane. Totodată acestea nu vor conduce la o creștere semnificativă a cheltuielilor de personal”.

Schimbările sunt motivate ”pornind de la necesitatea existenței la nivelul instituției publice a unui management performant cu o abordare strategică, integrată și dinamică, de natură să facă față schimbărilor și ritmului accelerat al reformei în domeniul administrației publice locale”.

Noua organigramă poate fi accesată AICI!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.