Peste 300 de mașini găsite abandonate în Sibiu. Iau calea fierului vechi!

Știri de Sibiu, 20.08.2019

În primele opt luni ale acestuia an, peste 300 de mașini au fost identificate ca fiind abandonate pe domeniul public al orașului Sibiu, dintre acestea 46 au fost ridicate de Primăria Sibiu și vor fi vândute la fier vechi.

”În 2019, în urma controalelor inspectorilor serviciului abilitat sau ca urmare a sesizărilor din partea cetățenilor, au fost identificate ca fiind abandonate pe domeniul public un număr de 382 de autovehicule”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Mașinile au fost găsite abandonate de inspectorii Primăriei în locuri de parcare, pe terenuri virane sau chiar pe spații verzi, după care s-a urmat procesul legal de identificare și somare a proprietarului, introducerea în proprietatea municipiului, expertizarea și vânzarea mașinilor nerevendicate la fier vechi.

Potrivit statisticii prezentate de Primăria Sibiu în jumătate din cazurile identificate- 183, mașinile au fost luate de pe domeniul public de proprietari, în urma somațiilor emise de Serviciul de Administrare a Domeniului Public.

”46 de autovehicule au fost ridicate din teren de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public și au fost depozitate până la finalizarea procedurilor de trecere în proprietatea municipiului Sibiu, având în vedere că proprietarii lor nu le-au revendicat în urma somațiilor emise. În cazul acestora se va parcurge procedura legală pentru intrarea în proprietatea municipiului, vor fi expertizate pentru stabilirea valorii lor și apoi vor fi vândute ca fier vechi iar 25 de autovehicule urmează sa fie ridicate de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public, având în vedere că s-a parcurs etapa de somare a proprietarilor și s-a emis dispoziția primarului privind ridicarea”, anunță Primăria Sibiu.

Alte 18 mașini abandonate anul trecut au fost vândute anul acesta la fier vechi, după ce proprietarii nu le-au revendicat în termenul legal.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.