Junii Sibiului, ipostază inedită la Cerbul de Aur

Știri de Sibiu, 22.08.2019

Artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului participă duminică, 25 august, la Festivalul Cerbul de Aur de la Brașov într-o ipostază inedită, în cadrul unui spectacol muzica populară combinat limbajul muzical modern.

Potrivit comunicatului postat pe pagina de Facebook a ansamblului sibian, în anul în care aniversează 75 de ani de activitate, Junii Sibiului revin pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de Aur” ”într-o ipostază inedită, cu papioane şi rochii de seară”.

Dansatorii sibieni vor evolua duminică, 25 august, de la ora 21.00, în cadrul spectacolului ce încheie Festivalul.

Foto: facebook.com/Ansamblul-Folcloric-Profesionist-Cindrelul-Junii-Sibiului

”Este a cincea participare a „familiei Junilor Sibiului”, cum ne place să ne numim generaţiile de dansatori, la Cerbul de Aur. Ne mândrim că pe parcursul anilor am fost prezenţi în spectacolele de folclor din cadrul Festivalului „Cerbul de Aur” fie cu pepiniera Junilor, mai exact cu Ansamblul „Ceata Junilor”, fie cu Veteranii noştri dragi, sau cu profesioniştii ce activează în cadrul Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului”. Suntem onoraţi de invitația primită din partea Televiziunii Române și, cu mare bucurie, vom urca pe scenă alături de nume mari ale cântecului popular românesc”, a declarat ă Silvia Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Peste 100 de artişti vor evolua în acompaniamentul Orchestrei „Lăutarii” din Chişinău, dirijată de către Nicolae Botgros: Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Floarea Calotă, Iulia Mihai şi Taraful de la Clejani, Gabi Luncă, Matilda Pascal Cojocăriţa și Ion Ghiţulescu

Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2019 are loc în perioada 22 şi 25 august, în Piața Sfatului din Braşov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.