Polițistul acuzat de tentativă de viol, APT la testarea psihologică și venit din sursă externă

Știri de Sibiu, 23.08.2019

Polițistul din cadrul Biroului Ordine Publică Sibiu al Poliției Sibiu, cercetat în arest la domiciliu pentru tentativă de viol în cazul a două sportive minore, a fost declarat ”apt” la ultima evaluare psihologică.

Citeste si: Șoc în IPJ Sibiu: Polițist acuzat că ar fi agresat sexual minore

”Ultima testare psihologică a avut loc în luna martie 2017, rezultatul evaluării fiind „apt”. Potrivit normelor legale în vigoare, testarea se face o data la 2 ani, urma să fie supus testării pana la finalul acestui an”, a declarat pentru StirideSibiu Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Agentul de poliție acuzat de agresiuni sexuale cu minore are 47 de ani și lucrează în Poliție de 11 ani, fiind angajat din surse externe.

”A fost încadrat la I.P.J. Sibiu în anul 2006, prin modalitatea încadrării directe, din sursă externă”, a mai adaugat Lazăr.

I.G. este acuzat că, în calitate antrenor de box, ar fi agresat sexual două minore care făceau pregătire la sala de sport pe care acesta o deținea în Sibiu.

Fetele pe care polițistul le-a agresat sunt sportive cu performanțe care s-au antrenat o perioadă la secția de box a clubului privat deținut de polițist.

În urma cercetărilor, procurori sibieni au constatat că agresiunile sexuale asupra sportivelor durau de aproximativ trei ani.

Citeste si: Parchetul face recurs în cazul polițistului arestat la domiciliu pentru tentativă de viol

După impunerea arestului, șeful IPJ Sibiu, comisarul sef Tiberiu Ivancea, a dispus suspendarea din funcție a agentului de poliție.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.