Barna despre momentul 23 August: Istoria noastră a fost creată de oameni cu simț de răspundere

Știri de Sibiu, 23.08.2019

Președintele USR, Dan Barna, a adus vineri un elogiu Regelui Mihai I al României și oamenilor cu ”simț de răspundere” care au făcut ca în 23 August 1944 România să scape de nazism și să scurteze războiul prin ieșirea din alianța cu Puterile Axei și încetarea războiului împotriva Aliaților.

”Cu greu îmi imaginez astăzi istoria noastră fără momentul 23 August 1944. Prezența de spirit și cutezanța unor oameni, în frunte cu regele Mihai, au făcut ca România să scape atunci de nazism. Întoarcerea armelor a scurtat războiul și a evitat multe pierderi de vieți omenești.Istoria noastră a fost creată de oameni cu simț de răspundere care în momentele decisive au luat hotărâri pentru binele tuturor”, a transmis Barna.

Ziua de 23 august, ziua Pactului Ribbentrop-Molotov, a fost stabilită de Parlamentul European, printr-o Declaraţie din anul 2008, ca Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului şi Comunismului. De asemenea, în 2011, Parlamentul României, prin Legea nr. 198, a declarat ziua de 23 august Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.