Cîmpean retrage proiectul de concesionare a terenului de lângă Aeroport către CCIA

Știri de Sibiu, 27.08.2019

Proiectul de concesionare a terenului fostei unități de aviație de pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu în favoarea Camerei de Comerț și Industrie și Agricultură Sibiu (CCIA), în vederea amenajării pe domeniul public a unui centru expozițional, a fost retras de pe ordinea de zi a sedinței ordinare a Consiliului Județean Sibiu de joi, 29 august.

Urmare a pozițiilor publice contestatare apărute în ultimele zile, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, care se află în concediu, a decis să retragă Proiectul de Hotărâre ce urma să fie supus votului în ședința de joi.

”La inițiativa inițiatorului, respectiv a doamnei președintă Daniela Cîmpean, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pentru a lăsa posibilitatea unor discuții lămuritoare pentru toți cei interesați de subiect”, a declarat pentru StirideSibiu vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate, a Raportului de expertiză extrajudiciară de evaluare imobiliară și a concesionarii prin licitație publică a imobilului teren și construcții aparținând domeniului public al Județului Sibiu, situat în municipiul Sibiu, strada Alba Iulia, nr. 73, înscris în CF nr. 128475 Sibiu, în suprafață de 27.267 mp, a starnuit numeroase controverse.

Ciprian Faraon, fost membru al CA al Aeroportului Sibiu, este unul dintre cei mai vehemenți opozanți ai proiectului. El a cerut în repetate rânduri blocarea proiectului de concesionare a terenului de lângă AIS către CCIA.

Recent, el a lansat petiția ”Salvați viitorul aeroportului! Semnați petiția pentru a bloca proiectul de hotărâre privind concesionarea imobilului, pentru 40 ani(!!!), aflat în administrarea Aeroportului Internațional Sibiu!”, prin care cere implicarea societății în blocarea proiectului CJ Sibiu.

Proiectul s-a lovit în 2018 și de opoziția sindicalului AIS, care a cerut renunțarea la concesionarea terenului.

Citeste si: Sindicaliștii din aviație cer CJ Sibiu să blocheze concesionarea terenului dat CCIA
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.