Cine este DJ-ița invitată să deschidă Sibiu Music Fest

Știri de Sibiu, 10.09.2019

Startul distacției la Sibiu Music Fest, evenimentul dedicat muzicii românești, va fi dat sâmbătă, în Piața Mare a Sibiului, de AYA, o tânără dj-iţa care a mixat anul acesta în deschiderea UNTOLD, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

În vârstă de 21 de ani, AYA a mixat pe aceeaşi scenă cu Armin Van Buren, Martin Garix Robbie William , David Gueta şi multe alte nume mari internaţionale.

Originară din Zalău, Iulia-Alexandra Rus a început să mixeze în urmă cu un an. In paralel a studiat şi s-a dezvoltat şi în activitatea de remixer având deja câteva remixuri apreciate care au reuşit să strângă peste un million de vizualizări pe youtube. Unul din ele fiind remixul piesei Mariola- cantat de Minelli .

Foto:kissfm.ro

“Pentru o fată este dificil să se remarce în domeniul acesta, existând prejudecata că fetele sunt mai puţin pregătite. Tocmai de aceea trebuie să demostrez mereu că pot mixa la un nivel înalt. Din ceea ce am observat până în momentul de faţă, când vine vorba de o DJ-iţă, unii au anumite reţineri, dar în momentul în care îmi încep activitatea la pupitru rămân plăcut surprinşi atât cei din public, cât şi persoanele care activează în această meserie. În plus, a trebuit să învăţ şi partea tehnică, începând cu legatul cablurilor, reglajele la nivelele de preamplificare şi amplificare, având în vedere că de cele mai multe ori, sonorizările din foarte multe cluburi nu sunt realizate de către profesionişti”, spune AYA.

Tanăra va dechide Sibiu Muzic Fest și va fi urmată pe scenă de Feli, Dorian Popa, Lino Golden si Carla’s Dreams.

Accesul publicului la concerte este liber, evenimentul fiind finanțat cu 250,000 de la bugetul orașului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.