Biserica din Cisnădioara, cu șanse pentru lista Rutelor Culturale ale CE

Știri de Sibiu, 10.09.2019

Biserica din Cisnădioara, județul Sibiu, cel mai vechi monument de arhitectură în stil romanic pur din Transilvania, va fi propusă de Ministerul Turismului pentru includere în lista Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, în cadrul Forumului Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale CE ce va avea loc la începutul lunii octombrie la Sibiu.

În perioada 2-4 octombrie, la Sibiu vor fi prezenți peste 130 de specialiști în turism din 33 de țări ce vor analiza și premia cele mai performante din cele 38 de rute culturale existente la nivel european.

Potrivit Ministerului Turismului, participanții la Forum vor vizita obiective turistice reprezentative pentru Sibiu – Muzeul Astra , centrul vechi al orașului, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Catedrala Evanghelică, precum și Biserica din Cisnădioara care are șanse mari să fie inclusă în ruta culturală transromanica.

”Principalele rute în care noi suntem incluși este transromanica, ruta patrimoniului romanic, rută în care sperăm să intre și Biserica de la Cisnădioara pe care o vom vizita în prima zi a Forumului. Vom urca pe acele trepte să vadă toată lumea frumusețea acestei biserici pe care dorim să o includem. Dorim să extindem aceste rute iar Sibiul poate intra lejer în ruta bisericilor fortificate”, a precizat în conferință de presă reprezentantul Ministerului Turismului.

Potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif, este pentru prima dată când o astfel de reuniune se organizează în România.

”Nu întâmplător am ales Sibiu. Nu doar pentru că sunt sibian, avem foarte multe obiective culturale la noi în județ care merită văzute și cunoscute la nivelul Uniunii Europene și mondial (…) Este important să ne promovăm și prin turismul cultural . Știu că este un turism deocamdată de nișă, dar România are un potențial enorm în cest sens.”, a declarat Trif.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Biserica din Cisnădioara, cu șanse pentru lista Rutelor Culturale ale CE […]