Ministrul Turismului: În Sibiu lipsesc centrele de distracție pentru turiști

Știri de Sibiu, 11.09.2019

Sibiul nu reușește să convingă turiștii să înnopteze mai mult în oraș din cauza lipsei unor centre de distracție, precum SPA sau aqualand, este de părere ministrul Turismului, Bogdan Trif, care acuză autoritățile locale de lipsă de implicare.

Ministrul s-a declarat nedumerit în conferință de presă de ce la Sibiu nu se construiesc puncte de distracție similare celor din Brașov sau Hunedoara, întrebat fiind cum explică creșterea numărului de turiști în Sibiu și scăderea înnoptărilor.

”Am discutat cu autoritățile locale pe această temă. Îi aștept cu proiecte la Minister. Din păcate, doar Ocna Sibiului a venit cu un proiect și Consiliul Județean Sibiu, însă pentru un punct Salvamont la Păltiniș, nu pentru un punct de atracție turistică. (…) Este important ca autoritățile locale să dezvolte proiecte și noi atracții turistice astfel încât vizitatorii să petreacă mai mult timp în orașul nostru, în Sibiu. Pentru că vii odată, vizitezi centrul, monumentele, însă dacă vii cu familia trebuie să ai și un punct de atracție, să te distrezi, să își treacă timpul mai repede. Din păcate, în Sibiu aceste lucruri lipsesc”, a spus Trif în conferință de presă.

Potrivit ministrului Turismului, sunt foarte mulți turiști care vor să meargă de la Sibiu la un SPA sau un aqualand în Brașov.

”Brașovul a reușit acest lucru. Sunt foarte mulți care se duc la Hunedoara unde, la fel, este un aqua parc. Noi de ce nu putem să avem așa ceva aici?”, s-a întrebat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a susținut, marți, o conferință de presă la Sibiu în contextul organizării Forumului Anual Consultativ al Rutelor Culturale ale CE ce va avea loc la începutul lunii octombrie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.