DGA: Zeci de percheziții în Sibiu pentru mită la înmatriculări

Știri de Sibiu, 11.09.2019

Peste 20 de persoane din Sibiu, Vâlcea şi Mureş au fost reținute, luni, pentru audieri, pentru infracţiuni de corupţie la înmatricularea mașinilor.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţeri de poliţie judiciară au făcut 47 de percheziţii în 3 dosare penale instrumentate de 3 unităţi de parchet din cele trei județe, având ca obiect fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici şi persoane civile, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Potrivit DGA, la Sibiu cazul este coordonat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care a dispus efectuarea a 16 percheziţii și punerea în executare a unui număr de 20 mandate de aducere din Sibiu, Vâlcea şi Mureş.

Pe lista se află și ”mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători M.A.I.”, se mentionează în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, la Sibiu sunt cercetați pentru fapte de corupție sapte funcționari publici și trei angajați MAI care ar fi luat mită pentru înmatriculare, ei având complici care se ocupau de „racolarea clienților”.

”În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituţii publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetaţi 3 angajaţi M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită şi trafic de influenţă) şi 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituţiei publice)”, precizează DGA in comunicatul de presă.

UPDATE: Au fost vizați de descinderi angajați ai RAR Sibiu, și doi funcționari din cadrul Serviciului Inmatriculări Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua funcționa de cel puțin doi ani, în cauză fiind extrem de multe fapte de corupție comise.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.