Cum a decurs programul la RAR Sibiu după descinderi

Știri de Sibiu, 11.09.2019

Programul cu publicul la Registrul Auto Român (RAR) a continuat miercuri la Sibiu și după descinderile poliţiștilor care au dus la audieri șapte angajați ai RAR cercetați într-un dosar de acte de corupție generate de înmatricularea mașinilor.

În urma perchezițiilor făcute la primele ore ale zilei la sediul RAR Sibiu, instituția și-a reluat programul cu publicul normal, au precizat pentru StirideSibiu reprezentanți ai instituției.

Între timp, cei șapte funcționari ai RAR Sibiu vizați de anchetă au fost duși pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, au primit mandate de aducere șapte angajați ai RAR Sibiu, și doi funcționari din cadrul Serviciului Înmatriculări Sibiu. Toți sunt cercetați într-un dosare de corupție, cu acuzații de mită și trafic de influență.

Se pare că rețeaua funcționa de cel puțin doi ani, în cauză fiind extrem de multe fapte de corupție comise.

Peste 20 de persoane din Sibiu, Vâlcea şi Mureş au fost reținute, luni, pentru audieri, pentru infracţiuni de corupţie la înmatricularea mașinilor.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) , ofiţeri de poliţie judiciară au făcut 47 de percheziţii în 3 dosare penale instrumentate de 3 unităţi de parchet din județele Sibiu, Vâlcea și Mureș, având ca obiect fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici şi persoane civile, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.